Kenneln

Målet med uppfödningen är att få fram öppna glada tillgängliga stabila trevliga friska arbetsdugliga brukshundar för den tävlingsintresserade. Självklart ska dessa hundar även fungera som en självklar familjemedlem och kunna umgås med familjens alla medlemmar människor och djur.
Jag tävlar och tränar mina hundar själv, de lever tillsammans med oss och våra barn, hästar , katter på gården där vi bor.
Jag kommer att bedriva uppfödning i liten skala och endast ta en kull då det inte stör tävling och träning av tiken ifråga.

Dobermann är en fantastisk hund, den fungerar i dom flesta hund sammanhang. Det är få raser som kan slå dobberns mångsidighet, den passar på lydnadsplanen i spårskogen som sök och rapporthund, den är en utmärkt skyddshund
och tjänstehund. I skidspåret är den i en klass för sig!
Dobermann är en väldigt vacker hund. Målet är att föda upp en hund som enl ras standard har en korrekt och rastypisk extriör, som med fördel även kan visas upp i utställningsringen.

Vi hälso testar alla våra avelsdjur i mesta möjligaste mån och följer SDK's rekomendationer. Vi vill att dom skall vara testade och fria från bla CAH (Dobermann hepatit) Von Willerbrand (Blödarsjuka) Samt fri röntgade på Höfter och Knän. Vi kommer även att med jämna mellanrum utföra Holter EKG test pga av det stora antalet Dobermann med DCM (hjärtfel) Allt för att bibehålla vår fantastiska ras så frisk som möjligt!

Mentaliteten och arbetsbarheten är av största vikt för en Dobermann. För mig är en Dobermann en arbetsglad och mycket aktiv hund. Den skall vara social och vänlig samt nervfast. Vi mentaltestar alla våra hundar på mesta möjliga sätt. Både genom MH och Korning samt att jag försöker att även delta på ZTP om tillfälle ges (Internationella avels provet)
För mig är det av största vikt att hunden används tränas och tävlas inom bruks, iom att det är bruks hund vi föder upp. Dobermann är en bruks ras och dess specifika arbets egenskaper vill jag både utveckla och bevara. Därför kommer jag företrädesvis använda mig av bruksmeriterade hundar i aveln och endast i undantags fall, använda mig av någon individ som änne ej prövats men påvisar dom egenskaper jag söker hos en brukshund.

Jag är utbildad instruktör inom SBK samt utbildad tävlings ledare. Jag är idag aktiv inom Svenska Dobermann klubben och sitter med i Avelsrådet och arbetar aktivt med avel och hälsofrågor.
-Jag tränar och tävlar aktivt och jag hoppas även mina valpköpare kommer att göra det.
-Jag erbjuder tränings träffar och läger samt support vid behov.
-Alla hundar tas ut på gemensammt Kull MH vid vid ca 1 års ålder.Den kostnaden ingår i valppriset.
-Jag hjälper till att annordna Korning och tränings tillfällen för start på ZTP, för valpköpare som vill göra det.

Är du framförallt tränings intresserad, gärna tävlings intresserad och vill ha en aktiv kompis med det där lilla extra ! Då är du varmt välkommen att höra av dig till mig.

Madelene Dahlgren
Murmästartorp
155 93 Nykvarn
Tel:0730413109
karinboda@telia.com


Mina stamtikar SUCH LPl LPll SPH Elite Jean Dark Sun MoonStars &
SUCH LPl LPll SPH ll Dobiaco Durabelle