Valpar

Pga olika anledningar har vi bytt kavaljer till vår kommande kull. Vi hoppas kunna använda Arak vid ett annat tillfälle. Åska löper och vi planerar parning i Feb för lev valpar i Juni.

Leo vom Märkischen Land
Leo vom Märkischen Land

H-Kullen

Leo är en av våra absoluta favoriter hanar. Han har två mycket framgångs rika kullar sedan tidigare i Sverige Mezzrows P-kull och Diragos I-kull. Vi har tidigare använt Mezzrows Puskhin till vår E-kull och Diragos Il Divo till vår G kull vilka vi är mycket nöjda med.
Leos avkommor har utmärkande god statistik vad gäller både hälsa samt mentalitet. Hans avkommor har också en genomgående god arbetsbarhet samt extriör. Bla är två IDC Jugend seigers fallna efter honom vilket inte gör saken sämre.
Vi tycker också att det är ett stort plus att han idag är lite äldre och fortfarande arbetas samt är frisk. Vi lägger även stor vikt att hans föräldrar blev gamla samt flertalet hundar i hans stamtavla. Hälsa Mentalitet och Arbetsbarhet har alltid varit vårt ledord och vi hoppas att vi kan förena båda delar här. Båda dessa hundar är väldigt kompletta och målet är att bevara och förstärka alla deras goda sidor.

Pga det ökande antalet Dobermann med DCM har vi även beslutat att testa alla våra tikar innan avel med fullständigt 24 tim EKG + Ultra ljud m Färg doppler enl vad forskarna råder oss till. Åska är testad i Dec 2010 utan anmärkning på Ulltuna Djursjukhus. Tyvärr finns ännu inget tillförlitligt gentest ännu och ett 24 tim EKG + UL är ingen livstids garanti, men ger iaf en god indikation om hunden är ua vid 5 års ålder.

Vi förväntar oss sunda, sociala, självsäkra, nyfikna valpar med stor kamplust och en god exteriör för den tränings/tävlingsintresserade. Endast svarta valpar väntas då Leo är dominant svart.
Är du intresserad av en valp från denna kombination eller har frågor, går det bra att maila el ringa mig.

Leo vom Märkischen Land

Leo vom Märkischen Land
f 040218
HD 1
PHTVL-PHPV-frei BH
VPG lll
IPO lll
ZTP V1B
FH ll

Dobvoyage Anjuska

Dobvoyage Anjuska "Åska"
SE-UCH KORAD ZTP V1B SPH l
BSLlll Lyd ll BH
SDV-Lyd 08


FRAMTIDA AVELSPLANER
BH Dobvoyage Dolcessa "Donna Do" .
Donna är ännu ung och är under utbildning inom IPO. Hon är driftig, förig och har ett bra bett, dessutom har hon en mycket bra spårnäsa. Alla förutsättningar för att bli en bra IPO hund med andra ord. Hon har en fin exteriör och är kennelns enda IDC Winner ,men som vuxen sparsamt utställd. Hon kommer att tränas och förhoppningsvis tävlas innan vi bestämmer när och ev med vem....?!Att köpa valp från oss...
Vi söker dig som framförallt är intresserad av en kompis att träna och tävla med, men även gillar att ställa ut någon gång ibland.
Vi vill gärna ha bra kontakt med våra valpköpare och följa upp och utvärdera kullarna. Du som valpköpare förväntas höftledsröntga din hund vid ca 18-24 månaders ålder och att även delta på vårt Mh. Förövrigt så förväntar vi oss att du ger din hund ett aktivt liv och att den blir en älskad familjemedlem.
I valppriset ingår:
Ett gemensamt kull Mh(mentalbeskrivning) när valpen fyllt 1 år på Södertälje BK.
Vi har 3 stycken tränings/valpträffar träffar per år för alla valpköpare.
Support vid behov.

Tidigare kullar
Nordiska
A-kullen »

Franska
B-kullen »

Italienska D-kullen »
Spanska E-kullen »
Engelska F-kullen »
Tyska G-kullen »

Valparna är vid leverans:
Id-märkta/chippade
Registrerade
Veterinärbesiktade
Ögonlysta
Vaccinerade
Avmaskade
Dolda fel försäkrade

Alla valpar säljs enligt SKKs regler och vi följer SDKs rekomendationer för avelsdjur för att erhålla valphänvisning.

Med varje valp följer ett start paket med valpmat, leksak, video och en bit fäll som luktar mamma o syskon. Alla mina valpköpare får också med sig boken "Kontaktkontraktet" av Eva Bodfälth.
Allt för att ni ska få en så bra start som möjligt!